En vilodag blir det

Jag sitter vid köksbordet och har just avslutat frukost med lingongrova med skinka på och en kopp kaffe. Ser på min fina Venusstaty, som står där i fönstret bland blommorna. Den är ganska stor och tung, men passar så bra där den står. Jag tror till och med att den trivs där. Utanför fönstret är det gråmulet. Men det var det i går morse också, och den dagen blev solig. För karnevalens skull önskar jag att det blir fint.

Idag kommer Tova och Pernilla på besök. Pernilla har hittat min silverkanna med tillhörande sockerskål och gräddsnipa.  Har faktiskt saknat dem ibland. Inte nu, som om jag använder det, men det är ett arvegods som jag vill ha kvar. Kul att hon har hittat det.

Igår var jag först till Kupan och sen hem och städade. Efter det gick jag till Ica och köpte Året Runt och polarkakor. Sen hem och började med middagen. Gjorde biff med lök och potatis. Matte kom och åt innan han for och hämtade folk på Kallax (Luleå Airport). Sen efter disken skrev jag ett mail till microsoft och efterlyste en produktnyckel. Tyvärr kom mailet tillbaka. Får försöka på annat sätt. Måste ha nyckeln för att använda Excel.

Sen var det tid att börja med ett nytt korsord. Med glädje gjorde jag det. Det är alltid så roligt med nya korsord. Också roligt att "Dobbidoo" började på ettan. Ett avslappnande program tycker jag. Sen slökollade jag på en film på ettan. "Efter bröllopet", som jag tror jag sett förut. Och efter detta sängen, lika skön som alltid.

Nu väntar jag på att melodikrysset ska börja. Och just nu är det frågeprogammet "Ring så spelar vi". 
Gör räkmackor till lunch. Har kokat äggen och tagit fram räkorna ur frysen. Det var längesen vi åt detta. Kände mig sugen på räkor i surströmmingstider. Tänk så det kan bli. Till middag vet jag inte om Matte kommer och jag vet inte vad jag ska laga för mat.

Annars kommer väl dagen att bli som vanligt. Kanske jag ser en fransk film i kväll. "De 400 slagen" på tvåan. Ett drama om en 13-årig pojke. Men den börjar så sent som 22.50 så frågan är vad jag ska hitta på fram till dess. Får väl sova middag så jag är pigg ikväll.  

Nu ska jag snart göra klart för melodikryssandet. Än har inte solen visat sig och det ser inte uppmuntrande ut, kan jag säga. Men man kan ju ha detta som en vilodag och tillbringa den med en bra bok. Nu ska jag säga tack och adjö till er för denna gång. Tack för att ni orkar läsa detta. Vi hörs i morgon! Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0