Nu mörknar det på kvällarna

Äntligen en medalj till Sverige i friidrotts EM. Det blev Emma Green som fixade ett silver i höjdhopp i går. Strongt av henne. Man blir stolt. Nu är det slut på EM och allt blir som vanligt med "Emmerdale" på lunchtid. Matte kommer och äter lunch som vanligt. Det blir soppa och rostat bröd i dag. Till middag spagetti och korv.

Såg friidrotten på TV i går kväll och även "Tudors" sista avsnittet (åtminstone för denna sässong). Såg också slutet på "Firman", en Tom Cruisefilm. Före det tvättade jag och lagade middag. Middagen blev inte förrän 18.30, men det gick bra.

Idag ska jag vila min tå. Blir nog att läsa lite. Lunch vid 12-tiden. Solen tittar fram då och då. Undrar om jag ska vattna blommorna på balkongen. Får väl kolla.

Upptäckte i går kväll att det börjar bli mörkt på nätterna. Vid ettiden i natt var det riktigt mörkt. Men det har ju med årstiden att göra. Vackra solnedgångar i augusti är ju vanligt. På den tiden då jag blev bjuden på kräftskivor, minns jag mörkret, när man satt utomhus med det enda skenet från papperslamporna som lyste upp bordet med alla läckerheter. Här uppe i norrbotten är det inte så vanligt med kräftskivor. Däremot är det vanligt med surströmmingsfester. Förra hösten åt jag ingen surstömming, men jag brukar göra det. Visserligen är det inget man sitter i sin ensamhet och äter. Därför blir det sällan jag gör det. Ingen av mina ungar gillar surströmming och jag känner inte att jag måste äta detta. Det gäller också kräftorna. Inget jag måste ha.

Nian visar en bra film kl.21 i kväll. Det är "Hidalgo" med Viggo Mortensen. Har ni inte sett den, så gör det. Fyran visar "Solstorm" en överreklamerad film.  Visserligen svensk men inte så bra tycker jag. Och sen är den på fyran, med alla långa reklamavbrott. Jag vet inte vad jag ser. Hidalgo har jag sett flera gånger och jag har den filmen. Men finns det inget annat att titta på så ser jag den. Eller så läser jag. 

Nu ska jag göra nåt annat, så ni får hålla till godo med detta. Sätter in en bild på en solnedgång över Piteälven.
                                      
                                                Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0