Tvätta fast inte

Solen strålar i dag och visar skitiga fönster och all annan smuts som tinar fram nu när snön smälter bort. Men så är det och måste förbli. Men än är det mycket snö kvar. Undrar om det blir nåt vårregn i år. Tror det skulle behövas en riktig skur som tvättar bort gammal smuts. För det som göms i snö ....... osv.

Jag skulle ju beställa en jacka i går, men så blev det inte. Jackan som kostade 318 kronor, blev med frakt och postorderavgift en annan kostnad, ca 500 kronor. Inte nog med det, så skulle den inte komma förrän i slutet på juni, och då är det sommar. Ska det ta 2 månader att skicka en jacka till mig. Inte behöver jag väl en vårjacka då? Jag beslutade att inte beställa jackan. Kör med min gamla fortsättningsvis också. Sån är jag.

Hade som vanligt en lugn kväll. Såg första delen av "Kommissarie Winter" samt kollade litet på "Animal planet".
I dag ska jag tvätta kl. 13 och innan dess slänger jag ihop en minestronesoppa på kalvbuljong, grönsaker och pasta. Till middag blir det blodpudding, bacon, vitkålssallad och lingon. För mitt låga blodvärde.

I kväll ser jag dom desperata fruarna på femman och säkert hittar jag nåt mer att se. Har fortfarande inget TV-program så jag får se TV på känn.

Tar en tur till Ica medan jag väntar på tvättmaskinerna ska bli klara. Hinner kanske sitta i solen en stund också. I går var jag en stund på balkongen, bland en del fågelsspillning och skräp. Det gick det också.
Ska nu plocka fram det som ska tvättas så allt är klart före lunch. Vi äter kl.12 så när vi ätit är dags att gå eller åka (hiss) till tvättstugan. Tänk så enkelt det är nu för tiden, man bara stoppar in smutsig tvätt i maskinen som sen tvättar  och sen är den ren när man plockar ut den. Annat var det förr innan tvättmaskinens tid. Då skulle det blötläggas, bykas och ibland kokas. Sen sköljas och torkas. Tänk vilken tid det tog. Sen var det ju inte varje vecka det tvättades. Man sparade tvätten tills man var tvungen att tvätta. Vill inte byta ut dåtid mot nutid. Skönt att det är enklare nu. Nu när jag har skrivit detta slänger jag en blick på almenackan och ser att jag ska inte tvätta förrän i morgon. Tur att jag ser det nu och inte hann ner i tvättstugan och börja. Undrar hur det står till i min skalle? Ja nu vet ni ju vad jag ska göra i morgon. Hm!

Va trött jag blir på mig själv. Ica blir det i alla fall och solen förstås. Ha det så skönt ni med. Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0