Arbetarnas dag

Första maj, arbetarnas dag. Då ska dom som har nåt att klaga på gå i demonstrationståg med plakat som uttrycker deras klagomål. Jag var nyss ut på balkongen och kollade på denna orts demonstration. En musikkår och ett litet tåg. Här är det lite klagomål och de flesta är nöjda verkar det som. Hade jag kunnat gå  i den takt som krävs för att hänga med, skulle jag varit med  och haft ett plakat som krävde höjda pensioner. Har man jobbat hela sitt liv ska man inte behöva leva på svältpension. Det finns ju de pensionärer som kan unna sig nya kläder, åka på semester till Thailand osv. Men dom andra som inte får ett öre över när räkningar och mat är betalt, skulle inte dom kunna få roa sig nån gång. T ex gå på bio eller äta på restaurang nån gång, kanske resa och hälsa på sina vänner. Upp till kamp alla soffliggare!

Det är ju sol och vårväder idag. Härligt, och snart kommer motorcykeltåget. Hörde att dom startade från Luleå 11.30 mot Boden och sen kommer dom hit. Och strax efter 14 kom dom. Matte och jag stod på balkongen och såg dom bara rulla in på Storgatan mot järnvägsstationen. Tala om att hela Älvsbyn kantade gatan och torget var fullt med folk som kollade alla ekipagen. En av passagerarna var en liten hund med motorglasögon sittande framför sin husse. Vi kände också igen Stefan på sin dånande mc med eldsflammor på tanken. Hela alltet var ett skådespel för den intresserade publiken. Det var invigningen för mc folket. Nu väntar sommarens frihet för knuttarna.

Igår kväll såg jag en snyftfilm på TV 2. "Dagboken-jag sökte dig och fann mitt hjärta" En av Cassavetes filmer som handlar om kärlekens magiskakraft. Undrar varför jag gråter så mycket på sådana filmer. Är det för att jag aldrig varit med om nåt sånt eller vad? Filmen var underhållande och bra.

Glömde berätta att Katarina från arbetsterapin ringde igår eftermiddag och erbjöd mig en plats på dagsjukvården. Det är två gånger per vecka som jag kan träna. Början 11/5 och slut i juni nån gång. Jag har gjort det förut och tyckte det var nyttigt. Nu kan jag ju vara i bassängen också och jag gillar vatten så fisk jag är.

Ikväll ska Matte och jag äta tacos. Det var länge sedan jag åt det och det ska bli gott. Hoppas att er första maj har varit lika skön som min. Nu startar våren och sen kommer sommaren. Härligt!
Kram till er!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0