Sill o sånt

Vädret synes lite bättre idag. Men nog kunde det vara lite varmare. Till lunch åt vi sommarmat, det vill säga sill, potatis och ägg. Det är ju lite av Mattes favoriter. Redan i blöjåldern älskade han inlagd sill. Både han och Jocke tyckte också om stekt sill med löksås och potatis, när dom var små. Då mosade dom potatisen i såsen och åt som bara den. Det var länge sedan jag åt det. Kanske man ska prova nån dag. Det ska ju vara mycket lök och sillen ska vara panerad. När man stekt sillen lägger man och den brynta löken i stekpannan och slår gräddmjölk över . Jag kan känna smaken nu när jag blundar. Gott!!

Ringde Susanne och hon hade fullt upp med tvätt och disk. Hennes barn har ju sommarlov nu, så hon har sällskap på dagarna. Men vi sa att vi skulle ses nån dag. Sen bakade jag en mjuk kaka, chokladkaka. Det var inte igår jag gjorde det.  Efter middagen ska jag nog gå ut en sväng. Sen ska jag ringa till Isabel och höra hur hon jobbar i veckan.
Ikväll ska jag se sista delen av "Cityakuten" och fortsättningen på CSI som var i förra veckan (del 7). Det var ju så spännande (CSI) så jag måste se hur det går.

Tala om repriser, nu kör 4:an repriser för fullt. Såg att "Doktorn kan komma" går nu.Vet inte för vilken gång i ordningen. Det är väl för folk som har alzheimers. Tacka vet jag radio. Dom har en trogen lyssnare i mig. Utom när dom kör finska program som P4 Norrbotten gör vid 17-18 tiden. Jag förstår inte ett ord men det är ju många finsktalande i Tornedalen, så det är väl för dom.
 
Nu är det tid att börja med maten. I morgon är det tisdag och jag skulle behöva lite sol så jag hoppas på solväder i morgon. Ha det bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0