Andra advent

Drygt två veckor kvar till jul. Längtar jag? Nej det kan jag väl inte säga. Minns hur man längtade som barn. Första december satte mamma upp ett papper vid sängen, med datum fram till jul. Det var två kolumner på papperet. En för snäll och en för stygg. Varje kväll frågade man mamma "Har jag varit snäll idag?" Hade man det, fick man dra ett streck i den snälla kolumnen. Och vice versa. Vad jag kommer ihåg var man alltid snäll (?). Detta papper sa mamma att hon skickade till tomten. Man ansträngde sig verkligen för att vara snäll och det kunde vara svårt för mig som var så uppfinningsrik och full av bus. Men tomten kom då alltid med klappar, så man hade nog varit snäll.
                                                  
Jag skriver det här på morgonen för Vinterstudion sätter igång vid tiotiden, tror jag. Det är väl stafetter i dag i skidskytte och lagsprint i längdåkning.

Det blir risgröt till lunch i dag och kyckling till middag. Till kycklingen gör jag grönsaksris, tycker det passar.

Ska inte ut idag om än vädret är som i går. En svag vind från syd blåser och det är bara ett par grader kallt. Fasar för att det ska bli slask igen, hellre då kallt. Vid jul brukar det ju vara kallt här, kring 30 minus. Men 10 räcker.

Till kvällen vet jag inte vad det blir. TV förståss men inte vad jag ser på. Tur att jag har korsord att lösa i fall att! Tänd nu två ljus och ta en pepparkaka så hörs vi i morgon, ny vecka, nya utmaningar!
                                                    Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0